Het runnen van een bedrijf kost geld en zowat iedereen heeft de uitdrukking gehoord dat je geld moet uitgeven om geld te verdienen, maar waar haal je het geld vandaan als je niet zelfstandig rijk bent, of gevestigd? Een zakelijke lening is het antwoord op de meeste zakelijke behoeften. Het maakt niet uit hoe groot een bedrijf is, bijna elke bedrijfseigenaar moet op een bepaald moment een zakelijke lening overwegen.

  1. Een zakelijke lening kan een bedrijf helpen om te beginnen, om uit te breiden als het eenmaal op weg is en groeit, of om een bedrijf door de moeilijke omstandigheden te loodsen die zich af en toe voordoen. Beslissen over een zakelijke lening is een belangrijke stap, maar welke lening is geschikt voor u en hoe beslist u over de vele verschillende soorten leningen?

Kies voor een goede zakelijke lening

Sommige ondernemers kiezen voor een kleine variatie op een zakelijke lening en kiezen ervoor om creditcards te gebruiken om hun startup te ondersteunen, een bestaand bedrijf uit te breiden of hun bedrijf door een moeilijke periode heen te helpen.

De positieve reden voor het gebruik van krediet om uw bedrijf te financieren is dat het vaak makkelijker is om te krijgen, of al bestaat in een persoonlijke credit card, maar er zijn een paar ernstige negatieven voor het gebruik van dit type van zakelijke financiering.

  1. De eerste negatieve is dat, tenzij uw bestaande kredietlijn onbeperkt is, er misschien niet genoeg financiering op uw creditcards staat. Het tweede negatieve punt van het gebruik van persoonlijke creditcards is dat uw persoonlijke en zakelijke cashflow niet gescheiden zijn.
  2. Dit kan een ravage aanrichten als u uw krediet moet gebruiken voor belangrijke persoonlijke behoeften en het kan een vergelijkbaar effect hebben op zakelijke fondsen als u plotseling uw krediet moet aanboren om persoonlijke redenen.
  3. Tot slot is de rente op creditcards normaal gesproken veel hoger dan een van de verschillende soorten zakelijke leningen.

Een brug tussen creditcards en zakelijke leningen: Kredietlijnen

Een kredietlijn werkt ongeveer hetzelfde als een creditcard. U vraagt een zakelijke kredietlijn aan en op basis van uw kwalificaties wordt u goedgekeurd tot een bepaald bedrag. U wordt pas in rekening gebracht voor de lening als u het geld daadwerkelijk gebruikt en u wordt alleen in rekening gebracht voor het bedrag dat u daadwerkelijk gebruikt.

  • Een andere overeenkomst tussen kredietlijnen en creditcards is dat de lening vaak een ongedekte lening is, wat betekent dat er geen activa worden gebruikt om de lening te garanderen, zoals huizen, auto’s, het bedrijf zelf. Echter, in tegenstelling tot een credit card zakelijke kredietlijnen hebben de rentetarieven veel dichter bij een traditionele lening niveau.