Op het eerste gezicht ziet de theorie-rijexamen er erg hard uit en het praktische rijexamen nog uitdagender. Maar als je goed voorbereid bent, is het heel gemakkelijk om de DSA-theorie-test bij de eerste poging te halen. Om nieuwe leerling-chauffeurs te helpen, hebben we bij Book Driving Theory top tips voor je die kunnen helpen om de rijtheorie-test te kraken:

Beginnen met lezen: u moet ten minste 43 van de 50 meerkeuzevragen correct beantwoorden in de theorie theorie-examen. U moet ook gevaarherkenning oefenen. U kunt alle verkeersborden oefenen online. In je rijexamen worden deze vragen willekeurig gekozen uit een pool van 1000 vragen. Gelukkig leverde DSA verschillende bronnen om zich voor te bereiden op deze theorietestvragen. Hieronder vindt u de bronnen om een meerkeuzegedeelte van de theorie-test voor te bereiden.

Boek uw rijtheorie-test: Natuurlijk moet u uw theorie-test boeken om het te doen. Maar het moeilijkste is om een relevant theorie-testcentrum te vinden op de door u gewenste datum uit meer dan 150 testcentra. Klinkt verontrustend, maar dat hoeft niet. Nu kunt u uw rijexamen eenvoudig boeken met Boek Rijtheorie. Vul simpelweg de details in en wij zorgen voor de rest.

Oefen om gevaar te herkennen: Naast meerkeuzevragen moet u ten minste 44 van de 75 punten scoren in gevaarherkenning om uw theorie-examen te halen. Gevaarherkenning bestaat uit videoclips en u moet gevaar identificeren zodra u het ziet. U kunt hier meer informatie over vinden. U hoeft niet voor het computerscherm te staan om dit te oefenen. Zoals je ook kunt proberen als je zelfs op de weg loopt. Observeer en probeer onderweg potentiƫle gevaren te identificeren.

Praktijk! Praktijk! Meer oefening: Er is een oud gezegde: ‘Oefening baart een man perfect’. Hoe meer je rijexamen test oefent, hoe beter je kans is om het te kraken. Denk nooit dat je alles weet. Zelfs de meest succesvolle personen ter wereld zeggen dat het leren nooit stopt en dat ze elke dag nieuwe dingen leren.

Doe mock-tests: het geven van mock-tests geeft je een gevoel van de echte rij-theorie-test. Geef verschillende mock-tests en raak niet ontmoedigd als je ze niet haalt, maar beschouw ze als een kans om je zwakkere gebieden te vinden. Zodra je merkt dat je zwakke plekken er meer op focussen, probeer dan wat aantekeningen te maken.

Vergeet niet te herzien: geef jezelf wat tijd om te herzien. Herziening net voor de theorie-test herinnert u aan de fouten die u hebt gemaakt tijdens mock-tests, waardoor u de kans krijgt om ze te vermijden in de werkelijke theorie-test.