Het is bijna een overgangsrite voor financiën: je krijgt een creditcard. Velen van ons kijken uit naar de eerste creditcard. Het lijkt een grote stap, en dat is het echt – als u de kredietscore wilt hebben die nodig is om later op de weg een huis of een auto te kopen tegen een goede rente.

Het is echter belangrijk om te begrijpen dat een creditcard niet jouw geld is. Het is geld dat u leent van de creditcardmaatschappij. Dit betekent dat u het geld moet terugbetalen. Hoewel creditcards geweldige hulpmiddelen kunnen zijn voor uw financiën, inclusief het helpen bij het beheren van uw cashflow, moet u voorzichtig zijn, omdat u gemakkelijk in de schuldenval kunt trappen.

Als u zich voorbereidt om uw eerste creditcard te gebruiken, volgen hier 7 tips om in gedachten te houden – en het zijn geen slechte herinneringen voor degenen die al lange tijd creditcards hebben:

1. Maak een budget en blijf erbij

De belangrijkste tip voor beginnende creditcardgebruikers (en voor iedereen) is om een plan voor je geld te hebben. Maak een uitgavenplan of een budget en houd u eraan. Uw creditcard moet deel uitmaken van dit budget. Als u zich aan uw bestedingsplan houdt, is de kans kleiner dat u te veel schulden krijgt. Als u het niet binnen uw budget kunt betalen, gebruik dan uw creditcard niet om het te kopen.

2. Betaal elke maand het saldo afkredietkaarten

Als u uw creditcard binnen de grenzen van uw budget gebruikt, zou het geen probleem moeten zijn om het saldo elke maand af te betalen. U moet uw saldo elke maand afbetalen om rentekosten te vermijden. Het dragen van een balans leidt tot interesse, en dat kan beginnen op te tellen en je rijkdom opeten. Zorg ervoor dat u kunt afbetalen wat u op uw kaart heeft gezet.

3. Raak niet al te enthousiast over een verhoging van de kredietlimiet

Een verhoging van de kredietlimiet kan een opwindende beloning lijken. Voor veel nieuwe creditcardgebruikers ligt de initiële kredietlimiet vaak tussen $ 500 en $ 900. Echter, na een paar maanden verantwoordelijk gedrag, krijg je mogelijk een hogere limiet. Ik herinner me hoe opgewonden ik was toen de kredietlimiet op mijn eerste kaart werd verhoogd van $ 1.200 naar $ 1.200. Ik was vergeten dat dit niet mijn geld was. Ik had niet magisch een hoger inkomen om het grotere bedrag af te betalen. Hoewel een verhoging van de kredietlimiet uw kredietscore kan helpen vanwege een beter uitziend kredietgebruik, mag u uw nieuwe limiet niet besteden.

Als u een cc aanvragen of cc aanvragen zonder BKR toetsing dan kunt u dat online doen.