Stap 1: ontdek hoeveel u zich kunt veroorloven

Velen van ons herinneren zich misschien nog wanneer ze een tweedehands auto kochten die daar stond met een bezoek aan de tandarts. Maar de tijden zijn veranderd en het kopen van een gebruikte auto hoeft niet de gruwel te zijn die het ooit was. De consument van vandaag heeft zoveel informatie (althans de informatie is beschikbaar) dat het kopen van een gebruikte auto veel minder stressvol wordt. Deze transformatie zal echter alleen plaatsvinden als u zich houdt aan een regel die aan elke leerling van de eerste klas wordt geleerd: DOE UW HUISWERK.

Bepaal wat u wilt

Uitgeven en wat u kunt uitgeven Voordat u de aankoop van een gebruikte auto overweegt, is het verstandig om het bedrag vast te stellen dat u bereid bent uit te geven of, als u een lening aanneemt, uw maximale maandelijkse betaling te berekenen – en vervolgens een vaste toezegging te doen binnen dat bedrag te blijven.

Om zeker te weten hoeveel u voor een auto moet betalen is door een kenteken check te achterhalen. U kunt zo ook het schadeverleden van een auto checken en eigenaar kenteken check vinden.

Als u eenmaal weet hoeveel uw betaling zou moeten zijn, onderzoek dan uw financieringsmogelijkheden. U kunt een lening aangaan bij de dealer of fabrikant, maar het is ook mogelijk om een dealer binnen te lopen met financiering die al is verzekerd via een externe bron, zoals onze officiƫle, favoriete geldverstrekker LightStream, een online uitleendivisie van SunTrust Bank, en de favoriete geldschieter van Kelley Blue Book. Financiering door derden kan in het algemeen worden verkregen zonder vooraf een specifiek merk of model van een voertuig aan te hoeven geven. Sommige instellingen geven u een lagere rente als u een directe aanbetaling en een elektronische lening heeft, dus vraag zeker naar deze opties bij het aanvragen van financiering.

Vergeet niet de kosten van belasting, eigendom, registratie en verzekering voor uw nieuwe auto te overwegen. Als een zeer brede, algemene regel, en afhankelijk van waar u woont, zullen belastingen, licenties, diverse vergoedingen en andere kosten ongeveer 10 procent toevoegen aan de aankoopprijs. Dit maakt de prijs van een auto van $ 30.000 eigenlijk ongeveer $ 33.000 en als u de deal financiert, betaalt u rente over dat extra bedrag. U moet de auto en de eigendomskosten kunnen betalen. Verzekering kan voor sommigen een dealbreaker zijn, omdat sommige bedrijven uw tarieven aanzienlijk zullen verhogen, afhankelijk van het type voertuig dat u kiest en uw rijrecord. Typisch, sportwagens, alles met “turbo” of “supercharged” in de naam, voertuigen met hogere prestaties met grotere of krachtigere motoren en voertuigen met vierwielaandrijving geven u hogere verzekeringstarieven.